Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2015 8:35:00

Pražská rada má na stole kvalitní návrh zveřejňování smluv

Pražská rada má na stole kvalitní návrh zveřejňování smluv

Rada hlavního města Prahy v úterý 23. června projedná "Východiska pro zpracování Pravidel pro zveřejňování smluv".

 Jedná se o dokument, který shrnuje zásady, podle kterých mají magistrátní úředníci navrhnout zlepšení stávajícího systému zveřejňování smluv (ve smlouvách by například nově šlo vyhledávat) a především jeho rozšíření na městem zřizované a ovládané organizace.

Podle Pirátů je předložený dokument kvalitní, ostatně vychází z návrhu, který jsme předložili již v prosinci minulého roku a pokud by ho Rada schválila, byl by to podstatný krok kupředu. Otazník ovšem visí nad tím, zda ho Rada schválí. Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) se na posledním zasedání zastupitelstva nechal slyšet, že má k materiálu drobné výhrady, a proto navrhuje, aby byl pouze vzat na vědomí.

“Piráti rozhodně nesouhlasí s tím, aby Rada po půl roce příprav a analýz vzala snahu o lepší zveřejňování smluv jen na vědomí. Je to úplně stejné odkládání, jako předvádí vládní koalice v Poslanecké sněmovně,” říká zastupitel Pirátů Adam Zábranský. “Jestliže návrh Rada nakonec východiska pouze vezme na vědomí, nebudou nijak závazná. To ostatně už Rada udělala s návrhem Pirátů na zveřejňování smluv z prosince 2014,” dodává. "Pokud by výsledkem půlroční práce na východiscích zveřejňování smluv bylo to, že Rada dokument pouze vezme na vědomí, znamená to jediné, že smlouvy ve skutečnosti lépe zveřejňovat nechce," uzavírá Zábranský.

"Doufám, že Rada připravený návrh schválí a v co nejbližší době přistoupí ke konkrétním opatřením, které současný stav zveřejňování smluv v Praze skutečně zlepší," dodává Jakub Michálek, předseda zastupitelského klubu Pirátů.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama