ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2009 12:04:26

Ministr obrany Martin Barták jednal s izraelským ministrem obrany

Ministr obrany Martin Barták jednal s izraelským ministrem obrany

Ministr Martin Barták se v pondělí 7. září 2009 v Tel Avivu setkal se svým izraelským protějškem, vicepremiérem a ministrem obrany Ehudem Barakem.

Vicepremiéři spolu podepsali memorandum o porozumění, které posouvá spolupráci mezi Českou republikou a Izraelem v oblasti obrany na novou úroveň. Memorandum vytváří rámec pro sdílení informací z bezpečnostní oblasti, spolupráci na výzkumných projektech v oblasti vyzbrojování i výcvik jednotek Armády České republiky a Izraelských obranných sil na území druhého státu. Martin Barták rovněž s Ehudem Barakem diskutoval o současné situaci v oblasti. Shodli se na tom, že jaderný program Iránu představuje závažnou hrozbu pro bezpečnostní situaci v regionu.<br /><p>Po rozhovorech s Ehudem Barakem navštívil ministr Barták výcvikovou základnu Camp Adam, která se zaměřuje na trénink protiteroristických operací.</p> <p>Cesta Martina Bartáka do Izraele pokračuje návštěvou vybraných podniků izraelského obranného průmyslu. Dnes večer také ministr Barták na českém velvyslanectví v Tel Avivu udělí veteránům izraelské armády, kteří v letech 1947 až 1949 v rámci pomoci bývalého Československa nově vzniklému státu Izrael absolvovali na našem území speciální vojenský výcvik, čestné pamětní medaile k 90. výročí vzniku Československé republiky.</p><br />
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama