ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2009 12:00:47

Štěstí přálo připraveným

Štěstí přálo připraveným

Po půlročním působení se z Afghánistánu vrátilo v pořádku domů do Prostějova všech 95 vojáků 2. kontingentu speciálních sil.

<p>Jak uvedl plukovník Kopřiva, jeho vojáci nasedli do rozjetého vlaku po perfektně splněných úkolech jejich předchůdců z 1. kontingentu 601. skupiny speciálních sil.</p> <p>To, že na české speciály, kteří jsou uznávanou veličinou v rodině speciálních sil působících v operaci Enduring Freedom, byla a je slyšet jen slova uznání, to přijeli do Prostějova v pátek 4. září 2009 zdůraznit předsedové dvou výborů Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR - výboru pro obranu a bezpečnost Jan Vidím a zahraničního výboru Jan Hamáček. Se svými elitními vojáky se setkal a poděkování za perfektně provedenou bojovou misi vyslovil také místopředseda vlády a ministr obrany Martin Barták.</p> Ten uvedl,&nbsp; že Prostějovští citelně pomohli spojencům s řešením demokratizačního procesu v Afghánistánu<br /><p>„Vy jste plnili své úkoly v jednom z nejnebezpečnějších míst v Afghánistánu a já bych byl rád, kdyby tuto skutečnost vnímala celá naše veřejnost. Naši vojáci, naše speciální síly jsou schopny tyto úkoly plnit v takových místech, jako je Kandahár, dlouholetá bašta Talibanců, ale i v horských oblastech, kde se historicky křížily pašerácké stezky, jako je třeba Uruzgán,“ uvedl ministr obrany Martin Barták a zdůraznill, že daleko od domova čeští speciálové s koaličními partnery&nbsp; vedli bojové operace za mír i u nás doma.</p> <p>První zástupce náčelníka Generálního štábu AČR generálporučík Josef Prokš s trochou nostalgie zavzpomínal na doby, kdy svou vojenskou kariéru začínal právě u prostějovského útvaru a srdečně přivítal vojáky doma. Uvedl, že vojáci mohli plnit dobře úkoly i proto, že měli doma skvělé zázemí, které jim poskytovali rodinní příslušníci i obyvatelé Prostějova, kteří jsou na své vojáky právem hrdí.</p> <p>Ředitel Vojenského zpravodajství generálmajor Ondrej Páleník, který osobně zakusil afghánskou bojovou misi a který je a bude v Prostějově vždy doma, zdůraznil, že čas na pořádné oslavy nastane až ukončí prostějovští příslušníci 601. skupiny speciálních sil svou misi v konci letošního roku, kdy se v pořádku vrátí současný 3. kontingent působící v misi Enduring Freedom.</p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama