Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2021 12:45:00

Co lze očekávat

Co lze očekávat

Komentář na facebookovém profilu ke krokům po spuštění článku 66 o nemožnosti prezidenta republiky vykonávat úřad

1. Vratislav Mynář

Bezobsažné vystoupení s jediným úmyslem: arogantně urážet předsedu Senátu. Kancléř pokračoval v mlžení a zapírání. Neposkytl jedinou informaci, žádné vodítko občanům a politické reprezentaci, která musí zajistit normální chod země.

2. Senát
Bez jeho aktivity bychom se nepohnuli z místa. 150 minut po vystoupení kancléře se obnažila pravda. Je k neuvěření, jak zločinně si kancléř a spol. počínali. Šest dní měli k dispozici sdělení ÚVN, identické s tím, které dnes obdržel Senát. Přesto lhali o zdravotním stavu prezidenta, závažné informace lékařů vůbec nebrali v potaz. Ohrožovali tím prezidenta samotného, pověst nemocnice, obraz České republiky navenek i zákonný vývoj v naší zemi.
Je nepředstavitelné, že by o tom všem nevěděl premiér. To, že za všech okolností lže, je naší jedinou jistotou. Demonstroval to v uplynulém týdnu:

  • po nedělním útěku z Lán tvrdil, že s prezidentem o politice nemluvili
  • v úterý oznámil, že v Lánech dostal slib pověření sestavením vlády
  • následující neděli sdělil, že ho prezident hodlá pověřit v obou pokusech, které hlava státu má.

3. Co lze očekávat?

  • Miloš Zeman zůstane prezidentem, bude buď v nemocnici nebo v Lánech. Jeho práci si rozdělí předseda vlády a předseda sněmovny. Pokud se prezidentův stav zlepší natolik, aby mohl svou práci dělat, všechny kompetence se mu vrátí.
  • Ustavení vyšetřovací komise k prověření všech kroků hradní kanceláře, premiéra Babiše, předsedy sněmovny Vondráčka
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama