ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2018 17:12:50

Zvíře coby vánoční dárek?

Zvíře coby vánoční dárek?

Vánoce jsou svátkem, který provází vzájemné obdarovávání. Není nic krásnějšího, než rozzářené dětské oči, když byl rozbalen vysněný dárek. V takovém čase neexistuje oblíbenější postava, než je Ježíšek.

Bohužel, mezi dary, které mnozí pod stromečkem naleznou, patří i různí domácí mazlíčci. Radost z nich bývá obrovská a v prvních dnech není lepšího dárku. S tím, jak se prodlužuje čas plynoucí od nadílky, však mnohdy prvotní nadšení opadá.

V tom lepším případě starost o nového člena a úklid zvířecího příbytku převezmou rodiče, v případě pejsků však jednou týdně vyměnit piliny a doplnit krmení prostě nestačí. Nový čtyřnohý kamarád vyžaduje stálou péči a venčení, což se mnohdy stane neřešitelným problémem.

Než se malé štěně naučí, že loužičky či hromádky se mohou vytvářet jen na procházce, také chvíli trvá...Ne každý nový majitel dokáže zvládnout situaci, kdy si jeho nový kamarád vybral za svou toaletu drahý „peršan“ či si ověřoval své lovecké schopnosti na obuvi za několik tisíc korun.

Dalším možným problémem může být fakt, kdy se pes nehodlá smířit s tím, že členové rodiny musí chodit do zaměstnání či škol a svou nelibost dává najevo nekonečným štěkotem nebo vytím. Věc mnohdy pochopitelná, sousedy však těžko akceptovatelná...V důsledku těchto skutečností mnozí dojdou k závěru, že darovat zvířátko nebyl tak úplně šťastný nápad...Ti zodpovědnější najdou malému, chlupatému uličníkovi novou láskyplnou náruč, která jej zvládne a bude schopna mu dopřát to, co bude vyžadovat.

Bohužel existují i jedinci, kteří se tímto problémem nehodlají trápit a vyřeší jej třeba tím, že psa vyhodí z bytu na ulici, kde ho v lepším případě někdo nalezne a odveze do útulku. Vídáme však i mnohem horší scénáře, ve kterých stávající majitel zvíře buď rovnou utratí, nebo je přiváže někde v lese a tak ho vlastně odsoudí k pomalé smrti. Na celé věci je smutné hlavně to, že jsou schopni se takto zachovat k bezbrannému tvorečku, který je bezmezně miloval a byl by pro svého pána schopen i zemřít.

Proto jsem přesvědčena, že je nutné zpřísnit sankce uplatňované vůči trýznitelům zvířat ať už z řad nezodpovědných majitelů, nebo těch, kteří si z hromadných chovů vytvořili byznys, kde alespoň nějaký komfort zvířete je to poslední, co by majitele těchto zvířecích velkokapacitních koncentráků (promiňte množíren), vůbec zajímalo.

A tak jsem rozhodnuta, že se jako poslankyně a chovatelka zasadím ze všech sil o zpřísnění postihů za týrání zvířat.      Budu podporovat zrušení tzv. množíren, které jsou ostudou naší civilizace, která se tak ráda ohání právy kohokoliv na cokoliv, ale okolo této věci doposud chodila s páskou na očích.

Chci spolupracovat se všemi partnery v Poslanecké sněmovně, bez ohledu na jejich politickou příslušnost, neboť ochrana práv zvířat by měla být v zájmu každého slušného člověka, aniž by hrálo roli, jaké jsou jeho politické preference.

Držte mi prosím v tomto mém úsilí palce a raději dvakrát přemýšlejme, než svým ratolestem pořídíme nějakého toho chlupáče...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama