ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2016 7:35:00

Stanovisko k demografickému vývoji na Moravě a ve Slezsku

Stanovisko k demografickému vývoji na Moravě a ve Slezsku

Říká se, že emigrace je tím nejspolehlivějším ukazatelem toho, jak jsou občané spokojeni se stavem své země.

 Ti, kdo ji opustí, takzvaně hlasují nohama. Odhad demografického vývoje Moravy a Slezska, se kterým přišel Český statistický úřad, je alarmující.

Ve všech krajích na Moravě a ve Slezsku má mezi roky 2016 až 2051 dojít k úbytku obyvatelstva. Celkem má za toto období poklesnout počet obyvatel Moravy a Slezska z 3 862 467 na 3 383 393 obyvatel, tedy o celých 479 tisíc obyvatel – a to ještě bez Svitavska a Dačicka, kde podle dostupných údajů také počet obyvatel klesá.

Přitom odcházejí mladí lidé, takže se dá předpokládat, že vylidňování se bude zrychlovat jako valící se sněhová koule. Až sem nás přivedl český stát. Nejprve protiústavně zlikvidoval samosprávu Moravy a Slezska, pak naše země hospodářsky vydrancoval, popřel jejich identitu a učinil z nich jednu velkou periferii.

Demografický je toho jasným dokladem.

Pražskému mocenskému centru přitom tento vývoj vyhovuje, protože čím méně lidí bude žít na Moravě a ve Slezsku, tím slabší budou.

Proto se nemůžeme spoléhat na to, že nám pomůže česká vláda nebo její klony v krajích. Nepomohly nám dosud a nepomůžou ani v budoucnu. Je nutné obnovit země jako protiváhu predátorskému pražskému centru. A jak je vidět, čím dříve, tím lépe.

Více informací najdete ZDE


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama