ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2016 15:43:58

Absence vize činí novoroční přání nesplnitelným

Absence vize činí novoroční přání nesplnitelným

Radniční tápání v případě Žižkových kasáren, KD Slavie či Domu umění ukazuje, že současné vedení Budějovic nemá vůbec žádnou vizi rozvoje našeho města.

Zdraví, rodinnou pohodu, pracovní úspěchy i osobní štěstí, to s novým rokem přejeme blízkých a přátelům. Ale co popřát všem Budějovičákům? Především, aby se naše město rozvíjelo ve prospěch svých občanů. Bohužel, právě toto přání je už předem odsouzeno stát se nesplnitelným. Důvodem je absence vize a koncepčnosti přístupu u současného vedení Českých Budějovic. Naznačil to schválený rozpočet města na rok 2016 a napovídají tomu i dílčí rozhodování.

Příkladem může být nedávná zpráva o tom, jak město hodlá naložit s objektem v části bývalých Žižkových kasáren. Podle náměstka primátora Petra Podholy jediným konkrétním plánem, který nyní vedení města s nově nabytým majetkem má, je vznik odborných učeben. Jde údajně o projekt, na který je šance získat dotační peníze, přičemž zázemí pro technické vzdělávání žáků zejména základních škol může být jen v jednom patře některého z objektů. A jak pan Podhola veřejně přiznává, nad využitím dalších prostor se radnice bude muset ještě zamyslet.

I kdybychom připustili, že školy přivítají možnost převážet děti na hodiny fyziky či chemie do špičkově vybavených učeben, a kdyby náhodou někdo dokázal vyvrátit podezření, že nezbytná rekonstrukce jednoho patra v jinak stavebně zanedbaném objektu je neekonomická, v žádném případě nelze hovořit o koncepčním řešení. Oč radostnější by bylo zjištění, že město má jasnou vizi svého rozvoje a právě v zájmu jejího naplnění využije objekty bývalých kasáren k tomu či onomu účelu.

Přešlapování na místě a tápání jak dál není u současné koalice výjimkou. Jasná představa jak naložit s důležitými objekty města chybí i v případě nutné revitalizace Domu umění a KD Slavie. Současné vedení města není ani schopné se jasně vyjádřit k neurčitému projektu na stavbu kulturního centra Rejnok ve Čtyřech Dvorech a přitom někteří radní už uvažují o výstavbě multifunkčního kulturního domu na Mariánském náměstí. Na posledním zasedání zastupitelstva města sice zazněl slib, že hned v prvním kvartálu tohoto roku se na novém strategickém plánu začne pracovat. Už nyní je však jisté, že České Budějovice se letos nebudou rozvíjet s jasnou vizí a tudíž ve prospěch svých občanů. Takže nezbývá než popřát všem obyvatelům našeho města zdraví, rodinnou pohodu, pracovní úspěchy i osobní štěstí a to předem nesplnitelné přání si ponechat na jindy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama