Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2016 15:40:00

Na fotografiích se do Terezína vrátili přeživší

Na fotografiích se do Terezína vrátili přeživší

Slavnostní vernisáží, jíž se jako čestný host zúčastnil také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, byl tento týden ve výstavních prostorách Malé pevnosti Terezín fotoprojekt německého autora Stefana Hankeho s názvem Přežili koncentrační tábory.

Do 7. července si mohou návštěvníci prohlédnout část ze série 121 portrétů lidí, kteří přežili utrpení koncentračních táborů. Prostřednictvím popisu u každé fotografie se mohou rovněž seznámit s jejich pocity, o kterých mnozí kvůli traumatizujícím zážitkům promluvili až ve vysokém věku.

„Výstava a každý podobný projekt jsou nejen úctou k přeživším, ale především památkou těm, kteří hrůzy koncentračních táborů nepřežili,“ uvedl hejtman Bubeníček po prohlídce vystavených portrétů.

Důvod terezínské expozice vysvětlil také sám autor Stefan Hanke: „První tři přeživší, s nimiž jsem pracoval, prošli právě Terezínem. Proto jsem nemohl tyto prostory vynechat.“ Součástí projektu, na němž tvůrce pracoval deset let, je také výpravná publikace s vyobrazením všech 121 přeživších ze sedmi zemí světa.    

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama