Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2014 17:26:34

Pro své financování uplatňujeme přísnější pravidla, než vyžaduje zákon

Pro své financování uplatňujeme přísnější pravidla, než vyžaduje zákon

Zelení ve stylu Obamy: získali již sto tisíc na evropskou kampaň, přispěla herečka Babčáková i senátorka Wagnerová.

Strana zelených jako jediná politická strana v Česku využívá k financování kampaně před volbami do Evropského parlamentu (EP) získávání prostředků od drobných a středních dárců. Díky tomu už týden po spuštění zelení překonali hranici první stovky přispěvatelů a vybrali již více než 120 tísíc korun. Zelení vyzývají své příznivce, aby je podpořili.

Systémem financování založeným na menších dárcích se zelení zařadili například po bok úspěšné prezidentské kampaně Baracka Obamy z roku 2012. Podporovatelé mohou příspět na stránce www.ondrejliska.cz, kde si mohou přečíst krátký manifest Ondřeje Lišky a zvolit konkrétní částku a formu, kterou chtějí kampaň podpořit. Ondřeje Lišku již finančně podpořili například herečka Simona Babčáková, senátorka Eliška Wagnerová či advokát Václav Láska.

“Podporuji Ondřeje Lišku, protože si přeji osvícenou politiku, kde se budeme rozhodovat s přihlédnutím na širší souvislosti a budeme svým dětem připravovat podmínky k žití, za které se nebudume muset stydět a omlouvat,” řekla populární herečka a podporovatelka zelených Simona Babčáková.

Všechny příspěvky jsou uvedeny na transparentním účtu tak, aby financování kampaně bylo maximálně průhledné a nabízelo možnost komukoliv do něj nahlédnout.

“Uplatňujeme pro své financování přísnější pravidla, než od nás vyžaduje zákon. Důležité je, že můžeme zaručit transparentnost vysoce nad rámec toho, co je u nás obvyklé, a tím se výrazně lišíme od ostatních českých stran financovaných neprůhlednými firmami z Karibských ostrovů či kadeřnicemi přispívající miliony do stranické pokladničky. Jsem vděčný našim dárcům za tak masivní podporu už během prvních dní po zveřejnění. Ukazuje se, že když se spojí správně cíle v politice s nadstandardně průhledným přístupem, najdou se i finance a podpora od voličů,” uvádí Ondřej Liška, předseda zelených.

Fundraisingová kampaň byla spuštěna 17. března a dosud nejvyšším zaslaným příspěvkem bylo 10 tisíc korun. Libovolnou částkou může přispět kdokoliv: platbu lze provést buď převodem nebo rovnou na stránce platební kartou přes zabezpečenou bárnu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama