Ondřej Profant

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2020 6:34:00

Ministr Havlíček přislíbil, že plošné šmírování kvůli dálničním známkám nebude

Ministr Havlíček přislíbil, že plošné šmírování kvůli dálničním známkám nebude

Při interpelaci ministra dopravy Karla Havlíčka ve věci elektronické dálniční známky jsem zdůraznil, že plošné šmírování nemá žádný právní základ.

S Piráty se dlouhodobě stavíme za ochranu soukromí občanů, jsem proto rád, že ministr Havlíček ve své odpovědi přislíbil, že systém nebude sloužit k plošnému sledování obyvatel. To je jednoznačně dobrá zpráva, budu nicméně zakázku dále sledovat, aby nezůstalo jen u slov.

Na hrozbu plošného šmírování jsme upozornili s Piráty již na začátku tohoto týdne. Opět chci však zdůraznit, že informační systém, ve kterém jsou evidovány informace o dálničních známkách, vůbec nepotřebuje uchovávat snímky SPZ, ani informace o pohybu a průjezdu jednotlivých aut. Zpracování a uchovávání takových informací by tedy bylo nezákonné.

Dále jsem se ptal na odpovědnost lidí ze státního fondu dopravní infrastruktury, kteří jsou za zpackanou zakázku s falešnou bezpečnostní záminkou odpovědni. Stejně tak jsem se zeptal, zda bývalý ministr Vladimír Kremlík zůstane v resortu. Na tyto dvě otázky již ministr neměl jednoznačnou odpověď.

Celá interpelace na ministra dopravy Karla Havlíčka ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama