ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2014 12:09:11

Hnutí Otevřená radnice - Za naše hnutí může kandidovat každý!

Hnutí Otevřená radnice - Za naše hnutí může kandidovat každý!

Otevřeme radnice v Česku. Za naše hnutí může kandidovat každý! Sestavte si ještě dnes svou kandidátku! Výhody: Na kandidátku lze umístit nezávislé kandidáty z řad občanů obce. Na kandidátce mohou kandidovat i členové jiných stran

Výhody:Netřeba shánět podpisy občanů pod petici.Na kandidátku lze umístit nezávislé kandidáty z řad občanů obce.Na kandidátce mohou kandidovat i členové jiných stran, pokud se tak v místě dohodnete. 
V letošním roce proběhnou řádné komunální volby, ve kterých si občané zvolí své zastupitele ve více než 6200 obcí a městech. Obracíte se na nás s mnoha dotazy ohledně komunálních voleb. Proto jsme pro Vás připravili několik užitečných rad a informací, které by neměly ujít Vaší pozornosti. 
OTÁZKY A ODPOVĚDI KE KOMUNÁLNÍM VOLBÁM
Hodláme kandidovat v obecních volbách. Musíme sbírat pod petici podpisy občanů?NE. Kandidujte pod značkou HNUTÍ OTEVŘENÁ RADNICE. Pokud budete kandidovat pod značkou HNUTÍ OTEVŘENÁ RADNICE „podepíšeme“ vámi sestavenou kandidátku. Nebudete tak potřebovat podpisy občanů pod petici, abyste mohli kandidovat.
Můžeme si zvolit, jaký chceme název naší kandidátky v obecních volbách, když budeme kandidovat s „razítkem“ HNUTÍ OTEVŘENÁ RADNICE?
NE. Upřednostňujeme kandidovat pod značkou HNUTÍ OTEVŘENÁ RADNICE.

Musíme být členy hnutí, abychom mohli v obecních volbách kandidovat pod značkou HNUTÍ OTEVŘENÁ RADNICE. 
NE. Díky emailové komunikaci lze všechny nezbytné formality dle zákona vyřešit elektronickou cestou (kontaktní email je tedy podmínkou).
Mohou být na kandidátce, kterou zastřeší hnutí, uvedeni i členové jiných stran?
ANO. Stanovy umožňují i tuto možnost. Sestavení kandidátky je odpovědností lidí v místě a odpovědností vámi zvoleného koordinátora.
Kdo mi podepíše kandidátní listinu pro obecní (městské) volby a musí ji někdo schvalovat?
Kandidátní listinu nikdo neschvaluje je odpovědností lidí v místě. Je tedy na místním koordinátorovi jak si sestaví kandidátní listinu. Snahou hnutí je přivést do komunální politiky co nejvíce občanů. O kvalitě jednotlivých kandidátů rozhodnou občané ve volbách, kteří se nejlépe v místě své kandidátky znají.  
Proto HNUTÍ OTEVŘENÁ RADNICE neprovádí žádné lustrace či schvalování kandidátek. Sestavenou kandidátku podepíší zmocnění představitelé HNUTÍ OTEVŘENÁ RADNICE.
Jakou konkrétní pomoc pro komunální volby od HNUTÍ OTEVŘENÁ RADNICE získám?
Hnutí uhradí služby grafické agentury, která připraví vzory jednoduchých tiskovin pro obce a města. (Půjde o připravené tiskoviny ve známých formátech Word – doc, Adobe – PDF) Ke každé kandidátce bude dle členů přidělen určitý počet tiskovin. Hnutí dále zřídí tým odborníků (právník, organizační manažer, tiskový mluvčí a politolog) pro 
pomoc v řešení zvláštních a naléhavých situací ve volební kampani. Další formy podpory budou záviset od rozpočtu HNUTÍ OTEVŘENÁ RADNICE.

Jakým způsobem je HNUTÍ OTEVŘENÁ RADNICE financováno? 
Hnutí je financováno z darů kandidátů, když každý kandidát daruje Hnutí částku ve výši 300,- Kč. Polovina této částky bude následně použita na úhradu předvolební kampaně (tiskovin apod.), druhá polovina pak bude použita na úhradu administrativních nákladů Hnutí ( dále bude použita na reklamu Vaší kandidátky na FB a v médiích ). Žádné další sponzorské dary nepřijímáme!!! Tímto krokem uchráníme kandidáty před skandály se sponzory. 
MUDr. Alice Čečilová - Předsedkyně hnutí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama