ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.11.2014 19:39:38

Krajský pronájem nebudí důvěru.

Krajský pronájem nebudí důvěru.

Středočeský kraj chce pronajmout prostory v Husově ulici, kde sídlila Galerie Gate, nadaci Centrum Pop Art.

 Středočeský kraj chce pronajmout prostory v Husově ulici, kde sídlila Galerie Gate, nadaci Centrum Pop Art. Nadace podle Mladé fronty Dnes nadace vznikla teprve před třemi měsíci a v jejích orgánech působí končící místostarosta Prahy 7 za ČSSD Daniel Štěpán.

Krajští radní přiklepli desetiletý pronájem výstavních prostor subjektu, který má velmi krátkou historii a adresou je v pražských Vršovicích, kde má papírově sídlo dalších několik desítek firem. Takový krok nebudí důvěru a působí spíš než cokoli jiného jako další z přihrávek v poli na spoluhráče… 

Předchozí zájemce byl ochotný dát měsíčně za pronájem budovy v centru Prahy 1,2 milionu korun. Hejtman poukázal na to, že v budově bude dál infocentrum, nově s pracovištěm Czechpoint, a pronajata nebude budova jako celek, ale jen její část. Nadace využije podle navržené smlouvy prostory v prvním podzemním podlaží až čtvrtém nadzemním podlaží, asi jednu třetinu objektu. 

 Účelem nájmu je provoz galerie, kavárny, galerijního obchodu s doprovodným uměleckým či vzdělávacím programem. Uvnitř má vzniknout stálá expozice zaměřená na dílo amerického výtvarníka rusínského původu Andyho Warhola. 

Kraj si od nového využití budovy slibuje větší návštěvnost svého infocentra. Budova někdejšího Českého muzea výtvarných umění v minulosti prošla rozsáhlou přestavbou. Provozovala ji Středočeská turistická a informační služba, která je nyní v likvidaci. 
Zdroj: http://www.hora2014.cz/products/krajsky-pronajem-nebudi-duveru-/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama