ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 20:30:46

Spalovny zaplatí lidé. A nemuseli by. Víme víc!

Spalovny zaplatí lidé. A nemuseli by. Víme víc!

Budování spaloven je velké politikum. Města ani obce jinou alternativu likvidace odpadu občanům nenabízejí. Přitom existuje metoda, která dokáže spalovnu nahradit a zároveň pomáhat řešit problém s odpady na mnoho desetiletí dopředu.

Upozorňuje na to Břetislav Mauermann který je jednička na kandidátce Hnutí Otevřená radnice - Mladá Boleslav.
Kraje i města podléhají spalovací lobby a zaslepeně prosazují likvidaci odpadu ve spalovnách. Nabízí se ale daleko levnější a přitom šetrnější metoda. Městskou kasu by nestála ani korunu a lidé by se nemuseli bát neustálého zdražování odpadového poplatku v souvislosti s tím, že Evropská unie už nechce spalovny dotovat.

Řeč je o unikátní technologii, která odpad rozloží, takže nezbyde nic, co by zatížilo rozpočty měst a obcí dalšími náklady jako v případě spaloven. Navíc se z výstupních látek celého procesu dá vyrobit elektrická energie a také suroviny k vytápění. Dokáže zpracovat odpad uložený na skládkách, stejně jako kaly z čističek odpadních vod a má dokonce i schopnost odstraňovat staré ekologické zátěže.

Zařízení je mobilní, relativně malé, investičně nenáročné, stavebnicového typu a technologie nevytváří žádné emise při svém provozu. A teď to podstatné, proč by kraje, města i obce měly zpozornět! Firma provozující tuto převratnou technologii jim nabízí možnost recyklovat odpad zdarma. Požadují jen garanci trvání smlouvy, tak aby se jim investice do technologie ekonomicky vrátila. Potřebují radnice ještě nějaké jiné důkazy, proč by se o tuto metodu měly urychleně zajímat?

Více zde: http://www.hora2014.cz



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama