PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2013 9:09:48

Nepřekročitelná smlouva

Nepřekročitelná smlouva

„Musíte vyhrát, ať se nám žije líp,“ je věta, která je pro všechny sociální demokraty obrovským závazkem.

Nestává se často ani velmi známým politikům, že by se s nimi chtěli fotit mladí, pohlední muži. Když mě požádal o společnou fotografii jeden sympatický mladík i s krásnou partnerkou, překvapilo mě to. Při loučení řekl větu, kterou už nepřestanu slyšet. Vyslovil důvěru v to, že když bude vládnout sociální demokracie, bude se žít mladým lépe. Ta fotka je pro mě nepřekročitelnou smlouvou.

Je  jedno, zda máme ve volebním programu daně o procento výš nebo níž, je téměř jedno, kdo je v této chvíli předsedou sociální demokracie (předsedo, promiň). Důležité  je, že žádná jiná politická strana než sociální demokracie nemá historii, za kterou se nemusí stydět (přes selhání jednotlivců v minulosti, které nás mrzí, a za která se omlouváme).

Sociální demokracie tu 135 let byla pro lidi, bojovala za jejich svobodu, za kvalitu života, za pokrok a prosperitu v naší zemi i v celé Evropě. Tento cíl sociální demokracie nikdy neopustila a neopustí. Nemůže, protože je vyjádření hodnot, které sociální demokraté vyznávají. I současný volební program má v preambuli baťovskou trojnožku – podporu hospodářského růstu se sociálními aspekty a respektem k životnímu prostředí. (Mimochodem ta je základem i evropských  strategií.) Fungující stát je základní podmínkou pro jeho naplnění. To je totiž jediná cesta, jak zajistit důstojný život a prosperitu lidem v naší zemi, jak naplnit očekávání nejen onoho mladého muže, že se bude žít lépe.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama