PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2013 14:48:15

Zázrak se nestane

Zázrak se nestane

„Dokážete vládnout, když jste rozděleni ?“ je otázka, kterou jsem slyšela od lidí na ulici i od univerzitních profesorů.

Odpovídám slovy Benjamina Franklina: my víme, že „Musíme držet pohromadě nebo nás pověsí každého zvlášť.“  Všichni v sociální demokracii si jsou vědomi toho, že kdo jiný než my, a kdy jindy než teď. Jsme si vědomi odpovědnosti, kterou vůči naší zemi i lidem máme. Kdo jiný má schopnost konsolidované politické strany s jasným programem i prověřenými a zkušenými lidmi z komunální i krajské politiky a trvalým žebříčkem hodnot (135 leté historie)? Kdo jiný může vrátit zemi na cestu růstu a prosperity, mezi nejvyspělejší země Evropy, které stojí na stejných hodnotách, které vyznává česká sociální demokracie? A kdy jindy než teď ?

Další chaos a rozvrat všech systémů veřejných služeb a správy státu (pokud by pokračovala česká pravice nebo chod státu určovaly podnikatelské projekty) by tato země, ani lidé v ní už nevydrželi.

Sociální demokracie nic neslibuje. Jsme ale přesvědčeni o tom, že nejsme horší než např. sousední Rakušané, a že tedy není jediný důvod, proč by Češi nemohli dosáhnout stejnou životní úroveň jako oni, pokud budeme stejně dobře spravovat zemi. Ta slova B. Franklina jsou dnes platná pro celou naši zemi. Bez společné práce a vůle občanů, spolků, akademické i podnikatelské sféry žádná politická reprezentace nic nezmůže. K žádnému zázraku nedojde. Vyzýváme proto všechny občany i občanskou společnost: „Jsme s vámi. Pojďte s námi mezi deset nejvyspělejších zemí Evropy.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama