PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.04.2020 11:55:25 - Koníčková Milena

matky samoživitelky

Jak podle vás pomoci matkám samoživitelkám? Proč se o nich tak málo mluví? Přijdete s nějakými návrhy pomoci? Všichni mluví jen o OSVČ. Milena

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.04.2020 15:35:46 - PaedDr. Alena Gajdůšková
Vážená paní Koníčková,

vím, že situace samoživitelek a samoživitelů je v této chvíli těžší než pro jiné. Jde především o jejich děti.  Navrhuji proto,  a jednám o tom s paní ministryní , aby  jim stát poskytl  dávku na dítě.  Konkrétní návrh vzhledem k nutnosti zajištění financí i administrace příspěvku musí zpracovat ministerstvo a musí projít především přes ministerstvo financí.   Dále navrhuji, aby okamžitá  pomoc v hmotné nouzi zahrnula i vybavení  pro žáky jako notebooky, aby všechny děti měly přístup k výuce on-line, kterou dnes většina škol dělá.

Ještě musím říct, že mne mrzí, že zatím neprošel návrh na zálohované výživné.  Obávám, že v této situaci se řešení opět odkládá.

Věřte, že se snažíme hledat co nejefektivnější způsob pomoci právě samoživitelkám. Budu vděčná za Vaše náměty a připomínky.   Přeji pevné zdraví Vám i Vašim blízkým.