Pavel Přemysl Ries

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2013 19:23:34

Proč jsem neodpověděl na Rekonstrukci státu? Byl to nátlak

Proč jsem neodpověděl na Rekonstrukci státu? Byl to nátlak

Byl jsem dotázán redaktorem jednoho deníku, proč jsem neodpověděl na výzvu skupiny nazývající se Rekonstrukce státu. Ta se dotazovala jednotlivých kandidátů do sněmovny, zda by podpořili jejich devět protikorupčních zákonů.

 Odpověď není složitá. Jednak jsem z nátlakové akce této skupiny neměl zrovna dobrý pocit. Nebál bych se jej nazvat i vydíráním: "Nevyplníte-li náš dotazník, zveřejníme, že jste tak neučinil." Neměl jsem problém jej vyplnit, dokonce mi nedělaly problém ani požadavky, které se zde vůči kandidátům uplatňovaly. Jen jsem si kladl otázku, kdo dal právo této skupině stavět se do role arbitrů garance rekonstrukce státu.

U našeho hnutí, které má zásadní změnu (a to až k ústavě) ve svém volebním programu, mi iniciativa této skupiny připadala jako vlamování se do otevřených dveří. I přesto jsem uvažoval o zaslání vyplněného dotazníku, ale kampaň je tak hektická, že jsem prostě na celou věc zapomněl.

Důvodem tohoto opomnění bylo zřejmě i to, že mé povědomí nedalo této iniciativě prioritu pro aspekty, které jsem výše popsal.

Garantem projektu je například David Ondráčka z Transparency International, mediálním partnerem společnost Student Agency podnikatele Radima Jančury.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/pavelpremyslries.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama