Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2016 11:30:31

ANO uspělo, protože dokázalo přesvědčit občany

ANO uspělo, protože dokázalo přesvědčit občany

Reakce na výsledek voleb je od představitelů některých stran zbytečně agresivní vůči hnutí ANO Andreje Babiše, které krajské volby jasně vyhrálo.

Místo toho, aby se zamysleli nad svými chybami, tak mu teď okopávají kotníky. Přitom úspěch ANO a Andreje Babiše by měl být spíše poučením. Andrej Babiš momentálně reprezentuje občanům srozumitelnou politiku, bez složitých košatých řečí plných nekonečných frází. Snaha ho brát jako nějaký virus pro politický systém se těžko setká s pochopením a nechápu, že to někomu stále nedochází. Když se některé zavedené strany budou snažit vylučovat jeho hnutí z politiky, přestože lidé vyjadřují ve volbách svým hlasem, že o hnutí ANO mají zájem, tak to bude ve finále znamenat, že ti, kteří to dělají, vyloučí z politiky hlavně sami sebe. Stejně tak některým politikům vadí, že Andrej Babiš vede neustále kampaň. Jenže občané jeho výjezdy po krajích budou naopak vnímat jako ochotu jít mezi lidi a udržovat s nimi přímý kontakt, což přesně dnes dělá už málo politiků a když už, tak jenom těsně před volbami. Co se týká skládání krajských koalic, tak právě různé intriky, jak kupříkladu vyšachovat ANO, občany pouze otráví jako zjevné politikaření. Nyní například Miroslav Kalousek podpořil ve druhém kole senátních voleb ministra Mládka za ČSSD proti úspěšnému starostovi jenom kvůli tomu, že je z ANO, a to je typickou ukázkou tohoto chování. Práce pro občany a naslouchání jejich názorům je správná cesta, nikoliv elitářské mentorování z kanceláře v Praze.    
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama