Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2016 10:11:24

Hlavní princip současného vládnutí je boj o moc

Hlavní princip současného vládnutí je boj o moc

Sociální demokracie a KDU-ČSL po skoro třech letech společného vládnutí s Andrejem Babišem protlačily společně s opozicí zákon, kterému se oprávněně říká Lex Babiš, neboť je vytvořen pouze kvůli jednomu člověku.

Premiér Sobotka si stěžuje na neférovou politickou soutěž, vzhledem k tomu, že lídr hnutí ANO vlastní některá média a k tomu velký kapitál. Když podepisoval koaliční smlouvu, tak mu to zřejmě nevadilo a také je třeba se zamyslet nad tím, zdali mít majetek je opravdu takový problém. To pouze v těchto dnech prozřel a za cíl si vybral Andreje Babiše. Možná bychom měli Sobotkovi připomenout Zdeňka Bakalu a privatizaci OKD. Zkrátka řečeno, jde jenom o politický boj a zákony, které tady vznikají na základě nikoliv potřeb občanů, ale na základě zájmů vlivových skupin a jejich vzájemného souboje. Místo práce ve prospěch občanů této republiky je to další etapa mocenského souboje, která se samozřejmě halí do hávu vzletných slov. Vládní koalice si nemá co vyčítat, protože se každý stará jen o vlastní hájemství. Česká republika potřebuje politiky, kteří budou svou misi vnímat jako službu a úžasnou příležitost pomoct vlastní zemi, nikoliv sobě. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama