Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2016 15:44:39

Česká republika nesmí být využita ke zvýšení napětí mezi USA, NATO a Ruskem

 Česká republika nesmí být využita ke zvýšení napětí mezi USA, NATO a Ruskem

V médiích proběhla zpráva o tom, že Američané žádají české úřady o souhlas s přelety obřích špionážních dronů Global Hawk přes Česko na výzvědné lety k hranicím Ruska.

Je zarážející, že tuzemské úřady tato žádost zaměstnává již několik měsíců. A to se dozvíme z informace, která byla uveřejněna v deníku Právo. Položme si otázku, jak je možné, že o této žádosti z americké strany nebyla už dříve informována veřejnost? S největší pravděpodobností vládní činitelé měli v úmyslu vše sdělit, až by byla americká žádost definitivně kladně vyřízena.

Špionážní drony Global Hawk se dají srovnat co do velikosti s dopravními letadly.A z toho plyne riziko jak pro ostatní letadla nacházející se ve vzdušném prostoru, tak i pro obyvatele na zemi. Zde je nutné zdůraznit, že špionážní dron Global Hawk je bezpilotní prostředek.

Mimochodem, velké riziko v amerických špionážních dronech Global Hawk spatřuji v tom, že tato bezpilotní letadla mají na paluběšpičkovou špionážní techniku, která může dělat nejen detailní snímky, ale i sledovat telefonické hovory a tok dat na zemi“.
Pokud tyto špionážní drony budou přelétat nad Německem, tak americké vedení muselo slíbit, že budou mít vypnuty všechny přístroje aby nemohly monitorovat situaci na zemi. Ale co znamená v politice „slíbit“? Je možné v této otázce věřit Američanů? Ale i komukoli jinému?

Obávám se, že pokud české úřady vyhoví americké žádosti, tak Česko bude využito ke zvýšení napětí mezi USA, NATO a Ruskem. Takovéto podle mne zbytečné provokace k ničemu nevedou. V Evropě by se měla deeskalovat současná situace na místo toho, aby se zvyšovalo napětí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama