Petr Holeček

  • STAN
  • Kralupy nad Vltavou
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2018 14:50:00

Mně tady chybí ministr vnitra

Mně tady chybí ministr vnitra

Projev na 2. schůzi Senátu 15. 11. - Stanovisko k současné politické situaci.

Děkuji, pane předsedo, za slovo. Dámy a pánové, já jsem do dnešního dne nikdy nevystupoval jako člověk, který má přednostní právo. A doteď jsem to nechtěl udělat, protože vím, že za mnou je mnoho dalších senátorů a senátorek, kteří chtějí pohovořit a já jsem je tady předběhl. Za to se tedy omlouvám. Jak říkám, chtěl jsem promluvit až úplně poslední. Ale na druhou stranu zde zazněla slova předsedy ostatních klubů a já cítím také trošku povinnost jako předseda Klubu Starostů a nezávislých se k tomuto vyjádřit.

Usnesení, které tady máme, které – jak jste všichni moji předřečníci říkali – je velmi mírné a velmi slušné, já podporuji. Já osobně toto usnesení vyznávám už mnoho měsíců i let. Já se osobně domnívám, že člověk, který je trestně stíhán, by rozhodně neměl premiérem být. Takže toto usnesení, které tady je, pro mě není žádné novum. Je to pro mě běžná věc a můj osobní názor takový je.

Členové Klubu STAN, kteří se určitě i vyjádří, budou mít k tomu své postoje a svá stanoviska, ale mohu říci, že na jednání klubu tento celkový konsensus k tomuto usnesení určitě vede. Já k tomu mám ještě jednu osobní poznámku. A to je tak trošku poznámka, která se týká příspěvku pana kolegy Víchy, který říkal, že mu tady k tomu chybí určitá vysvětlení, určití lidé, kteří by tato vysvětlení dali. A já mám k tomu také poznámku. Mně tady chybí ministr vnitra, člověk, který by nám řekl, jak se vyšetřování této kauzy, kterou tady teď probíráme, která se táhne už mnoho let, jak to vyšetřování probíhá.

Vím, že i pan ministr byl překvapen tím, co se stalo v posledních dnech, ale on by měl být ta postava, která zde stane a která nám řekne, vyšetřování je takové a takové. Věci, které jste se dozvěděli ve sdělovacích prostředcích, jsou, nebo nejsou pravdivé, policie už to vyšetřuje mnoho měsíců... A tak dále, atd. Toto si myslím, že by zde mělo zaznít. A toto by nám určitě spoustu věcí objasnilo, nebo neobjasnilo. Přítomnost pana premiéra mně nevadí, protože jeho názory na celou kauzu jsou konzistentní, všichni je známe a nedomníváme se, že bychom se od něj dozvěděli něco nového. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama