ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2010 20:33:17

ODS opět usiluje o zákonné uznání protikomunistického odboje

ODS opět usiluje o zákonné uznání protikomunistického odboje

Předseda PK ODS Petr Tluchoř znovu předloží Poslanecké sněmovně návrh zákona o účastnících protikomunistického odboje a účastnících odporu proti komunismu. Smyslem této legislativní normy je morální uznání všech, kteří se postavili proti komunismu.

"Chceme splatit morální dluh, který máme vůči těm, kteří se aktivně stavěli za svobodu a čelili komunistické totalitě," řekl předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř po setkání s předsedkyní Konfederace politických vězňů Naděždou Kavalírovou.

Předsedkyně konfederace odsoudila postup sociální demokracie na úterní schůzi sněmovny, která se spolu s komunisty zasadila o vyřazení tisku o protikomunistickém odboji z programu schůze.

"Vyzývám ČSSD jako stranu, která má ve svém názvu demokratická, aby nebránila tomuto symbolickému morálnímu zadostiučinění. Nechceme nic než morální uznání a pojmenování protikomunistického odboje v české legislativě," prohlásila předsedkyně KPV ČR Naděžda Kavalírová.

Nejedná se o návrh na finanční odškodnění, jeho schválení tedy nebude mít žádné bezprostřední nároky na rozpočet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama