PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

předseda SPD JmK
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2021 16:59:24

Zdražení drobných zásilek definitivně schváleno – proti pouze SPD!

Zdražení drobných zásilek definitivně schváleno – proti pouze SPD!

Jaký má přínos pro naše občany zavedení DPH pro malé zásilky do 22€ ? Jaký má přínos celní deklarace i pro zásilky v hodnotě třeba 20 Kč? Jen to zdraží zboží občanům!

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Přesto dnes poslanci ANO, ODS, Pirátů, KDU – ČSL, TOP 09, STAN, ČSSD a KSČM tento EU nesmysl schválili.
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Objednáváte si např. kryt na telefon z Číny? Nově budete dle vládní novely zákona o DPH tuto objednávku nejen danit, ale i vyplňovat celní deklaraci - což značí buď byrokratickou zátěž nebo další stokoruny navíc, pokud si vyplnění celní deklarace objednáte. Podle vládního návrhu budou takto zdaněny všechny objednávky, tedy i ty do cca 600 Kč, ze zemí mimo EU. My s tímto nesouhlasíme.

Hnutí SPD se naopak snaží lidem pomáhat, proto opakovaně prosazuji návrh, kterým se zvyšuje hranice k povinné registraci k DPH pro živnostníky, a to z nynějšího jednoho milionu Kč na 1 200 000 Kč (obdobně to mají v Polsku, na Slovensku je tato hranice ještě o 150 000 Kč vyšší). Povinná registrace k DPH je nejen byrokratická zátěž pro živnostníky, ale i logicky zdražuje služby pro koncové zákazníky, proto je tato změna již nanejvýš potřebná. Tato hranice se neměnila už 20 let!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama