PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2016 18:18:48

Babiše místo "levice"?

Babiše místo "levice"?

...

 

   Po průzkumu volebních preferencí provedených společností TNS Aisa, který s obtížně skrývanou radostí představil “veřejnoprávní” moderátor Moravec ve svých pravidelných “Otázkách”, by mohl nezaujatý pozorovatel nabýt i dojmu, že česká levice stojí na pokraji “propasti”. Zmíněný průzkum přinesl autentické levici u nás KSČM 8,5% preferenčních hlasů a “z leva do prava” oscilující, tedy jen někdy socialistické ČSSD, procent 14. Z těchto dat lze usuzovat, že levicová scéna u nás, přestože se její volební potenciál dlouhodobě pohybuje kolem 60 %, nyní jen lehce přesahuje třetinu svých možností.

   Samozřejmě, médii zadávané průzkumy nebývají z nejobjektivnějších a není ani těžké uhádnou z jakého důvodu, ale zkusme teoreticky, alespoň pro jednou, na jejich informaci přistoupit a současně se ptejme, proč by tak tomu mohlo být.

   Hlavním důvodem tohoto stavu, alespoň podle mého názoru, jsou sociologicky umně  prodávané Babišovy mimikry tvořené nepravou levicovostí, chcete-li, efektivní zabarvení jeho politických aktivit do odstínu nedostatkového a občany žádaného “sociálna”. Tato obtížně proniknutnutelná “clona”, však skrývá rvavého byznysmena s desítkami společností u nás i v zahraničí, jehož majetek se vstupem do vysoké politiky razantně vzrostl. Jen loni ministr financí, ignorující problém střetu zájmů vrcholného politika a podnikatele v jedné osobě, doplnil svůj soukromý “měšec” o 6 miliard korun. Snad nejkřiklavějším případem takovéhoto střetu zájmů, na který se již jen jaksi pozapomnělo, je přimíchávání bionafty do paliv. Tím se zabývá společnost ČEPRO, jejímž jediným akcionářem je “Babišovo” ministerstvo financí. Celých 87% bionafty Čepru ale dodávají Babišovy firmy PREOL a PRIMAGRA. Jejich největší konkurent firma KRATOLIA po zásahu “Daňové kobry”, také pod vedením “Babišova” ministerstva financí, raději ukončila provoz.

   Politické angažmá se pro nespravedlivou “příležitost kšeftu” může v ČR totiž rychle zhodnotit, ze “státního” tečou stovky milonů a získat je bývá potom mnohem snažší! Ne každý je ale mazaný jako Babiš, který se svojí bezideovou a bezprogramovou suitou umí velice chytře přetavovat zanedbatelné, nicneřešící úlitby postiženým skupinám našich občanů v masivní nárůst vlastních voličských preferencí, podle zmiňovaného průzkumu zatím až na 33%.  Významná část “levicových” voličů je, po útrpných letech “pravicovového” utahování opasků, lačná i po těchto “drobtech” a často má také problémy slyšet, že některá pozitiva si Babiš dokonce přivlastnil, nedbaje toho, že “prodávaný” výsledek vzešel z hlasování celé vlády či sněmovny. Občané by také neměli zapomenout, že etapa hospodářského progresu v aktuálním ekonomickém cyklu také někdy skončí a potom zde může zbýt, po Babišově či obdobném způsobu vládnutí, několik milardářů, pár tisíc multimilionářů a  k tomu ale také ještě deset milionů lidí s “očima pro pláč”, bez základních sociálních a zdravotních jistot, vlastních domovů či slušného zaměstnání, těch, kteří nyní tak snadno podléhají “koblihovým vábničkám oligarchova hnutí”! 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama