PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2019 22:00:01 - Damph

Globální pakty

Ano jistě by někteří poslanci při projednávání Globálního paktu o uprchlících předváděli exhibici, ale jak chcete takový bod projednat než že se o něm bude jednat na půdě PS? Jak jinak zavázat vládu aby svým rozhodnutím nezrazovala zájmy ČR a odmítla jej? Zklamal jste mě, stejně jako většina ostaních poslanců Vaší strany, když jste se stejně zachovali při hlasování v září http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw o návrhu na odstoupení od paktu když bude legalizovat nelegální migraci - pro to přece nejde nezvednout ruku, no ne? Myslel jsem si že KSČM je hned po SPD druhou parlamentní stranou, která která nás nejvíce hájí před nelegální migrací, ale asi to není pravda. Začínáte měnit názor na migraci?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2019 11:57:15 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
 Dobrý den, KSČM má vlastní strategii řešení migrace, a to i k migračnímu procesu v této fázi, kdy naši zemi ještě prakticky nezasáhl. Iniciativy SPD jsou projevem jejich vůle, a i přes fakt, že se často shodujeme, nemusíme vždy postupovat shodně. A to se nyní stalo. V žádném případě nešlo, zdržením se při hlasování o změně programu schůze PS, o zrazování občanů (nikoliv zájmů ČR, jak píšete..tyto zájmy totiž formuluje v rámci zahraniční politiky především vláda), ba právě naopak! Náš přístup k  "paktům" je kritický a tudíž nemusíme, dle  Vás, "začít měnit názor na migraci". V tomto ohledu jsme mnohem konsistenčnější, než například SPD, která někdy velice ráda mění názory dle aktuální situace. JV