PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2022 6:37:00

Odmítáme šmírování osobních dat a komunikací

Odmítáme šmírování osobních dat a komunikací

Komentář na facebookovém profilu k poskytování soukromých dat státním orgánům

 Další třecí plochy. Technologický gigant poskytuje soukromé konverzace sedmnáctileté dívky policii, kvůli vyšetřování nelegálního potratu (ve 28. týdnu těhotenství).

Tohle je velká a zrádná plocha tenkého ledu. Pod záminkou „bezpečí“ se naše citlivá a soukromá data budou předávat mezi státní a korporační mocí. Tu někdy kvůli zákonům, které dávají smysl a tak, aby se předešlo nebezpečí, tu z čisté zvůle a šmírování a buzerace.

My jednoznačně odmítáme šmírování osobních dat a komunikací. Nikdo z nás pochopitelně nechce, aby při vyšetřování opravdových zločinů a zastavení opravdových teroristických hrozeb byly naše bezpečnostní a pořádkové složky bezzubé. Musíme ale o to trvaleji, bez kompromisů a bděle hlídat hranice našeho soukromí.

Jinak se z takových ojedinělých případů stane norma, jinak se z „dobrého úmyslu“ stane otevřená šikana a neomezená moc nad lidmi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama