PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.04.2019 10:23:46 - Kozmo

Co lze dedukovat z vyjadřování k obětem terorismu na Srí Lance?

Vážený pane doktore, v současné době se v mediálním prostoru hodně informuje o teroristickém útoku na Srí Lance. Chtěl bych poukázat na počáteční informaci například na novináře na ČT a TV Nova, kde klidně uvedli informaci o "radikálních buddhistech", když hned po útoku se vědělo, že za útokem byla muslimská organizace a buddhističtí mniši před agresí muslimů varují. Stejně je zarážející například tweet Obamy, kdy v kondolenci obětem terorismu na Srí Lance křesťany označuje jako "uctívače Velikonoc" (stejně tak i jiní politici)! To už korektnost je totožná se lhaním?!? Jsou už media pouze nevěrohodná? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2019 7:51:37 - PhDr. Josef Skála, CSc.

S věrohodností médií, závislých na dnešní ekonomické a politické moci, to jde skutečně s kopce. Prachmizerná je  - až na pár čestných výjimek - i vzdělanostní úroveň jejich hvězdiček. Znám i mnohem horší přešlapy než ty, které uvádíte. Obama má sice optické charisma -  zvlášť pro dámy v jistém věku, postrádající ženské štěstí. Mužem, zdobeným hlubokou erudicí, však není ani náhodou. Když nastoupil, dovolil jsem si sarkasmus, že to "druhý Blair, ale s barvou pleti, jíž se právě klaní předstíraná politická korektnost". Tedy velký žvanda, co se naučil číst z "monitoru" tak, že to vypadá jako řečnění spatra. Tlachal o míru, stejně jako Tony, zbožňovaný dámami v podobné pasti. Rozpoutal víc hanebných válek, než řada jeho předchůdců i Trump. U podobných "PR produktů" překvapí už opravdu jen máloco.