PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2020 17:24:36 - BbP

Dobrý den, pane doktore

Zaujala mě poslední věta dotazu Komunismus ze dne 23.3.2020 v 16:26:05 - molotov. Píše "...když si navíc uvědomíte, jak se chovají a vyjadřují vaši spolustraníci, jako zmiňovaný ing. Dolejš?..." Možná by bylo dobré najít si nové spolustraníky. Co to, pro začátek, zkusit s nějakými komunisty?

Pořád říkáte, že je třeba vyhrát na sjezdu. Ale co pro to může obyčejný člověk udělat? Delegáti se dušují, že tentokrát ale opravdu už! Jenže někde ve dveřích do toho jednacího sálu se jejich názor záhadně změní a zase hlasují, jako obvykle. Já ještě pamatuji, po převratu, když jste získávali 15 %. Vážně nikoho nezajímá, že se do Sněmovny už nemusíte dostat? Co máme dělat, aby se to změnilo?

S pozdravem a děkuji za odpověď
BbP

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2020 19:25:37 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Díky za upřímná slova! Až budeme dělat politiku, hodnou našeho názvu, máme šanci i na 20, ba více procent. Změnu, která tomu dá šanci, může podpořit každý, komu leží na srdci. Vy to už děláte, podobně jako řada dalších lidí, kteří nejsou delegáty sjezdu a mnohdy ani členy KSČM. Neváhejte v tom pokračovat, prosím. Zkusit prosadit změnu stále na půdě, kde se nebude začínat "na zelené louce", je naše povinnost. Režim má bezpočet nástrojů, jak to co možná blokovat. Teď ho však stihnou velké problémy. Leccos nasvědčuje, že by mohly výrazně ovlivnit už atmosféru na listopadovém sjezdu. Může to samozřejmě dopadnout i jinak. Poptávka po radikální, kvalifikované opozici zleva však už jen dál poroste. Ať tak či onak, s lidmi Vašeho ražení se v ní určitě sejdeme. Už se moc těším.