PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.06.2019 15:30:24 - Kozmo

Dočkáme se někdy demonstrací, které budou řešit rozkrádání státu v minulosti?

Vážený pane doktore, v současné době je mediální prostor zaplněný chválením podivných demonstrací spolku tzv. Milion chvilek....Při sledování poměrně jednoduché náplně s jasně deklarovaným cílem se vnucuje otázka: "Proč taková aktivita není také směřována k rozkrádání státu v minulosti a množství podivných privatizací?" Jak to že naše tzv. "nezávislá justice" se podílela na nezájmu uvedené případy postihnout. Mohl bych zde uvést desítky takových případů!?! Viz poslední - Rittig. Naopak dokáže vyrobit justiční zločin - Vitásková! Co si o tom všem myslet a kdo je v pozadí ? Výsledky minulého dění postihly naši zemi nevratně nejen teď, ale i v budoucnosti. Následkem toho je z naší země montovna s tomu odpovídající životní úrovní! Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.06.2019 8:00:29 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Nejste zdaleka sám, kdo si tyto otázky klade. Chtě nechtě svádějí k ještě chytlavějším. Hlavně ke dvěma. Předně - uplatňuje-li se právo tak třeskutě selektivně, má na tom vlastní zájem i kdokoli z těch, kdo je tak třeskutě selektivně uplatňují? A zároveň - jsou-li součástí této praxe už i orgány EU, dá se skutečně považovat jen za nepěknou pomluvu, že i v tom vstupují do hry konkurenční zájmy zemí, které v EU hrají první housle? Například jejich zájem na naší nevídané potravinové nesoběstačnosti, a tedy zranitelnosti vůči diktátu jejich agrobyznysu? 

Možná by to chtělo prověřit docela jednoduchým testem. České banky i výrobní a obchodní kapacity padly do rukou cizího kapitálu za žalostný zlomek skutečné tržní hodnoty. Cizím nabyvatelům se tak dostalo gigantické státní podpory, odporující normám evropské legislativy. Má-li Brusel tak příkladnou péči o její dodržování, neměla by ČR žádat o revizi všech kauz tohoto typu - a doplacení rozdílů mezi skutečnou tržní cenou a jejím ubohým torzem, které jsme za tyto kolektivní investice obdrželi? A neudělá-li to vláda, není načase to nastolit jménem reprezentativní občanské iniciativy?