PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2021 18:07:39 - nogender

Green Deal ?

Pane doktore ! O ekologii nejde. tak o co jde a jak tahle katastrofa skončí ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Rosum, petrzvarů

Odpověď

24.08.2021 15:12:28 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Máte naprostou pravdu. Kdo chce nahlédnout do zvrhlých plánů "globálních elit", musí rozumět bludnému kruhu, v němž střečkují. To, co nazval tak přesně Marx pojmem "nadvýroba kapitálu", překročilo všechny historické meze. Kupní síla všech, z koho se dojí privátní zisk, je s to dál zhodnocovat jen stále menší část kapitálu. Tím víc se reprodukuje švindlem všeho druhu, kterému přezdívá "finanční trhy". Tady se žádná nová hodnota nerodí z principu. Ty čárymáry se točí zády i ke všem skutečným lidským potřebám. Oč déle ten šílený tanec trvá, tím větší hromadí manka a ztráty. Ukázat nám panstvo své reálné účetnictví, lidé je umlátí čepicemi. 

Postaru nám vládnout už není s to. Svou moc si však chce nejen udržet, ale dál znásobit. Jde za tím cestou ďábelských intrik, apelujících na pud sebezáchovy. Jednou z nich je i "Green Deal", předstírající záchranu životního prostředí a celé přírody. Je zlatým dolem pro práskané vykuky u koryt. Přihrává jim gigantické zisky ze všelijakých "zelených projektů", jejichž reálné náklady i "důvody" jsou přísně střeženým tajemstvím. Na nás všechny, kdo si v té bavlnce nehovíme, přitom navalí i další děsivá břemena - od raketového růstu ceny energií (zdaleka nejen přes "emisní povolenky") až po elektromobily, dostupné jen "high society" a prstenci jejího korumpovaného služebnictva (kdy auto na benzín či naftu bude zatíženo "ekologickým" zdaněním a nakonec zřejmě i zakázáno).  

Všechen dosavadní odpor však míří jen proti následkům (a většinou dokonce následkům následků). Proti erárnímu žvástu, děsícímu zdravotní a ekologickou katastrofou, je tak bezzubý a mnohdy i kontraproduktivní. "Elity" dělají vše pro to, aby to tak i zůstalo. Průlom je s to přinést jen drobnohled, zpřehledňující skutečné příčiny v pozadí. Jeho základem jsou však právě Marxovy velké objevy. Těm ale rozumí jako petrželi i tváře dnešní parlamentní levice. Především to musíme změnit co možná brzy a důrazně. Držte nám palce!