PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2019 14:21:00 - Vítězslav Ondrák

Je dnes komunistický internacionalismus tak „mimo mísu“, jak se nám denně snaží namluvit česká média?

Dobrý den pane Skálo, ať počítám jak počítám, tak mám pocit, že nejméně 2/3 populace planety by ještě dnes velmi ocenily, kdyby mohly žít v takovém hmotném standardu jaký byl v socialistických zemích před 30 lety. Nemáte pocit, že dnešní vykřikování hesel „svoboda, demokracie“ v médiích do zblbnutí bez morálního akcentu celoplanetární humanity a spravedlnosti je pouze jakýmsi falešným, alibisticky vyprázdněným bojovým pokřikem potomků těch, kteří budovali takzvanou „vyspělou západní společnost“ na křídlech koloniální genocidy, rasismu, teroru a megakrádeží, a kteří v tomto zavrženíhodném přístupu ke světu s šalamounsky ubraným „volume“ pokračují bohužel vesele dál?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.01.2019 10:32:43 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Hezký den i Vám, pane Ondráku! Lidí, uvažujících jako Vy, rychle přibývá. A díky médiím typu Parlamentních listů si mohou vzít slovo i před větším publikem, než jen ve svém okolí. Proto ta hysterie kolem "hybridních válek", co proti ním prý vedou Rusko nebo Čína, nové a nové "černé listiny" skutečně nezávislých autorů, cenzurní zásahy do jejich produkce, úděsné novotvary á la "dějeBIS" atd. atp. Dějiny nekončí ani ajatolláhem "pravdolásky", ani loupeží tisíciletí pod jejími monstrancemi. Natož mrákotami "amerického století", sadismem válek za "změnu režimu" či naší zemí na kolenou kolonie v srdci Evropy.

Život bez nouze a existenčního ponížení už opravdu není jen svůdnou, ale nedosažitelnou vidinou. Už se to prokázalo i v praxi, máte naprostou pravdu. A příště prokáže ještě mnohem víc. Do sveřepé "debilizace" lidí, závislých na "mainstreamu", se skutečně investuje nezřízený balík. To lhaní je však už natolik "mimo mísu", že si šlape po štěstí i svou vlastní nadutou slepotou. Kdo čekal "žluté vesty" ještě 16. listopadu 2018? Nezlomila je ani obludná policejní surovost - o jalovém žvástu té bakelitové atrapy v prezidentském paláci ani nemluvě. Změna - a to velice zásadní - je v zájmu drtivé většiny. Otázkou proto není, zda, ale kdy si ji lidé vynutí.