PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.06.2022 18:34:29 - rutin

Mediální blokáda

Dobrý den, pane doktore, v odpovědi na dotaz (korespondenční volby) jste si postěžoval na mediální blokádu. Máte pravdu, ale vždyť ji KSČM vůči sobě samé uplatňuje taky! Mám na mysli zrušení Haló novin, třicetileté tradiční značky, a jejich nahrazení Naší pravdou (moje pravda, tvoje pravda, jeho pravda, naše pravda, vaše pravda, jejich pravda) bídného obsahu. Kupříkladu včera bylo hlavní zprávou rubriky Zpravodajství V Temži se utvořil ostrov z vlhčených ubrousků. O skandálech české politické scény ani slovo, o ekonomice nic, o aktivitách KSČM jakbysmet. Můj dotaz zní- kdo jmenovitě navrhl zrušení Haló novin, jak to zdůvodnil (neříkejte mi, že je to kvůli šetření!) a kdo to odhlasoval. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Bedrník, truhla, Žabiař, karel1948

Odpověď

01.07.2022 8:22:55 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Já své straně získal možnost provozovat vlastní televizi. Už v roce 2016. Standardní a s dosahem na celém území ČR, a ne snad jen lokální a pouze po internetu. Za pouhých 10 miliónů korun a plně financovanou z inzerce. Měla půl miliónu stálých diváků a nulový dluh. Mohli jsme s lidmi komunikovat 7 dní v týdnu a nonstop. A ne utrácet před volbami milióny za letáky, rozdávané před obchodními domy s nesrovnatelně mizivějším efektem. Nestalo se. Moje vina to není.

Tehdy jsem byl členem vedení strany. Teď tomu tak není a nebyl jsem ani u hlasování o HaNo. Ty se však skutečně propadly do minusu, který už nešlo dál sanovat ze stranických příspěvků. Strana by spáchala ekonomickou sebevraždu. Shazovat obětavou práci redakce je to poslední, k čemu bych se snížil. HaNo však byly i "nástěnkou" pár tváří, zosobňujících slabiny a selhání naší politiky. Hlavně to jejich prodej srazilo na úroveň, kupící stále větší ztrátu a dluh. A vynutilo si rozhodnutí, které vůbec netěší ani mne. Zoufale nízký počet výtisků, které se dařilo prodávat před zrušením deníku, už do mediální přesilovky druhé strany vrážel jen otvory, viditelné leda pod tlustou lupou.