PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.11.2019 10:20:45 - Kozmo

Můžete prosím, vyjádřit svůj názor na současnou tzv. "šuškandu" mezi spoluobčany?

Vážený pane doktore, mezi spoluobčany ( v hospodě, na veřejnosti, ale i na fotbale atd.) se vede tzv. "šuškanda". (Je to pomalu jak před rokem 1989.) Mezi lidmi zaznívá názor, že tzv. oslavy 17, se využijí pro změnu současných poměrů (Milion chvilek na Letné nebo jinde) a pak na Hrad. Jak si myslíte, že se zachovají orgány, které mají dbát na pořádek a bezpečnost? Domnívám se, že zase zklamou, jako mnohokrát - viz dohled policie a soudnictví nad rozkradením republiky v minulých letech. Starají se o výuku dějepisu, místo toho aby zabránily rozkradení např. OKD, přičemž nikdy a nikdo z těchto složek nebyl vzat k odpovědnosti za činnost proti zásadním zájmům našeho státu! Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.11.2019 1:04:08 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Nejste sám, kdo se domnívá, že "neziskové" gerily sní o tom, jak 17. 11. nastartovat státní převrat. Zároveň ale mohou jen sotva přehlédnout, že jich lidé začínají mít plné zuby, přinejmenším velká většina venkova a dospělejších generací. Ty "bezmozky", jak kaprály pouličních randálů nazval docent Petr Hampl, z toho budou muset vyvodit důsledky, nechtějí-li se zesměšnit. Chci proto věřit, že na silový střet, který by otestoval mocenské složky, nedojde. Tím víc nás čeká prolhané hysterie, a to i z televizních obrazovek.  A samozřejmě i dějin, zmrzačených úplně k nepoznání.