PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2020 14:52:12 - krrissus

Přeji pěkný den pane doktore.

Kde je potravinová soběstačnost Česka? Hovězí dražší o 117 Kč, vepřové o 90 Kč, kuřecí o 42 Kč. V EU se už vážně chystá zdražení masa. Čtyřicet let budovali lidé zemědělství na úroveň potravinové soběstačnosti. Za třicet let se podařilo zlikvidovat většinu kravínů vepřínů. Jednou z ukázek je likvidace hospodářských budov v Letech u Písku. Nepodílely se na tom vlády pod vedením ODS, KDU-ČSL, ČSSD a později i Top O9? Proč KSČM nevyužívá tato fakta a na této a podobné argumentaci nepostaví volební program? A co výstavba novách sídlišť která byla ukázková.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.02.2020 17:01:54 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Potravinová soběstačnost je klíčovým parametrem toho, čemu se říká národní bezpečnost i v USA, před nimiž české "elity" lezou po břiše. Tak zoufale vyrabovaná, jako dnes, nebyla ani "za císaře pána", o špičkové socialistické velkovýrobě už vůbec nemluvě. "Postkomunistická" devastace má za následek i prohry, o nichž většina lidí nemá tušení. V celkové spotřebě masa jsme na tom stále o celých 20 kg na osobu a rok hůř, než v 80. letech. A v případě hovězího masa - dokonce na necelé třetině tehdejší spotřeby (dnes jenom kolem 7 kg na osobu a rok proti asi 24 kdy v 80. letech). 

"Klimatickou daní", kterou chce uvalit na maso, se pravda o spolku negramotných psychopatů, vládnoucích EU, zjevuje v celé nahotě. Tím ovšem staví zrcadlo, jaké tu ještě nebylo, i celé naší politické scéně. Tím snáz se pozná, kdo je s to skutečně bránit klíčové národní a sociální zájmy - a kdo umí jen poskoka cizího kapitálu, velmocí a jejich nadnárodních klacků. Chopí-li se té šance KSČM, její vliv a preference to znásobí. Dokáže-li to teď hned, tím lépe. Pokud ne, začneme s tím hned po dubnovém sjezdu. Dá-li takové politice prostor. Pak rozvineme velkou ofenzívu i na jiná témata. Hlavně na ta, kde privátní kapitál neumí nebo ani nechce jít naproti základním lidským právům. Samoděržaví lichvy na trhu bydlení bude na ráně jako první. Zlomí je jen masivní státní výstavba, která nabídne bydlení lidem s běžným příjmem. A právě tohle vše bude i polem, kde dnešním "zázrakům" otřískáme o nos, co všechno už naše uměla, dřív ji nestačili rozkrást a srazit do kolen.