PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2020 13:55:42 - Uljanov

Účet za koronavirus

Dobrý den, pane doktore.
Chtěl bych se zeptat, zda by nebylo na místě se zamyslet nad novým zákonem, který by vyňal z povinnosti hradit léčbu koronaviru zdravotními pojišťovnami tam, kde občané sami svým chováním např. po vyhlášení pandemického nebezpečí nerepektují doporučení vlády a virus na naše území přivezou tu z Itálie, tu z Německa, tu z Rakouska atp. Zda by si tito nezodpodpovědní občané neměli hradit veškerou svoji léčbu sami (+ také eventuelní léčbu těch, které nakazí, případně uhradí odškodné rodinám, kterým jimi zavlečený virus zabije příbuzného). Naše zdravotnictví přeci bude potřebovat finanční prostředky k překonání koronaviru, který sem byl zavlečen těmito občany a bylo by jen spravedlivé, kdyby se na následcích spáchaného také alespoň finačně podíleli.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2020 13:36:21 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Máte pravdu, chtělo by to vyhodit dvojí metr na smetiště. Když někdo vyráží do ciziny za "adrenalinovými" sporty, musí si možné následky připojistit, jinak má v případě úrazu smůlu a platí sám i za léčení v cizině. Podobně nese každý, kdo není dostatečně pojištěn pro případ škody způsobené třetím stranám, následky on sám. Analogických případů lze uvést víc.