PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.04.2019 15:16:17 - Kozmo

Umožňuje členství v EU České republice čelit tlaku nadnárodních korporací?

Vážený pane doktore, při posuzování významu EU pro Českou republiku je k zamyšlení vliv nadnárodních korporací na naši ekonomiku. Domnívám se, že v současnosti se situace neliší od koloniálního systému v minulosti. Ovšem ČR je v pozici kolonie! Za to můžeme "děkovat" všem neschopným (ale vše všeho schopným) politikům, kteří se podíleli na vedení a řízení států do současnosti!?! Nadnárodní korporace (často ale sídlící v bývalých koloniálních státech) vyvíjejí tlak na ČR (ale nejen v ČR), vyžadují zvýhodnění při investicích, za které pak vyvedou své zisky mimo ČR. Nové státy v EU pak "soutěží", kdo více ochudí svou ekonomiku, jen aby se lidé zaměstnali za nízké mzdy, jen aby byl v jejich zemích sociální klid! Což umožní obrovské zisky investujícím státům a držet životní úroveň na úkor nás. Myslíte, že je v silách ČR tuto situaci změnit, pomůže k tomu EU? Myslím ale, že není snaha vlády ČR se v tom angažovat a o důvodech nezájmu lépe ani neuvažovat! Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.04.2019 7:52:21 - PhDr. Josef Skála, CSc.
EU obnově naší ekonomické suverenity nepomůže ani náhodou. Je to pitbul, který nás pomáhá držet na kolenou kolonie v srdci Evropy. Opak lidem bulíkuje jen pátá kolona, kterou si režim v levici, povolané být radikální, piplá jako zahradník pyšné princezny. Dokud se mu to daří, může si dát nohy na stůl a popíjet bourbon. Taková politika cizím žralokům, kteří nás berou na hůl, nezhyzdí obličej jedinou vráskou. A právě to je nejvyšší čas změnit. Z gruntu.           Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE