PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2021 14:05:06 - ota martek

Václav Malý: Češi by se měli omluvit za vyhnání sudetských Němců. Stejně jako se omlouvají Němci.

Václav Malý: Češi by se měli omluvit za vyhnání sudetských Němců. Stejně jako se omlouvají Němci.
https://dvojka.rozhlas.cz/vaclav-maly-cesi-se-meli-omluvit-za-vyhnani-sudetskych-nemcu-stejne-jako-se-8506077
............
Pane Skála, co řeknete k tomuto srovnání německé genocidy v Namibii a francouzské podpoře genocidy ve Rwandě s odsunem němců z ČSR v podání biskupa Malého?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2021 10:06:26 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Světící biskup nám předvádí bujaré kouzlo nechtěného. Pod "světla ramp" vstoupil coby Havlův moderátor demonstrací na Letenské pláni v listopadu 89 ("Gusto, je tady husto"). Věčná škoda, že se z opičí lásky k henleinovcům nevyznal už tam. Lidé by vzali svinským krokem i jeho kámoše a kumpány. A naši zemi by tak možná ani nevyraboval tunelářský převrat. 

Teď už to ovšem tuneláři mají na povel. A zvrhlá tajemství své duše nám tak bez zábran zjevuje i klerikální papaláš.  Lidem, nadaným myslet vlastní hlavou, nabízí skvělý doličný předmět. O tom, kdo a proč si tu zaplatil už samotný tunelářský převrat. My, Češi žádné omluvy západním směrem nedlužíme. To nám se odtud dluží i neuhrazené finanční reparace. A samozřejmě i omluva za revanšistické zhovadilosti, vetkané už do ustavujících i spousty pozdějších dokumentů seskupení, které se s poválečným odsunem z vůle protihitlerovských mocností ne a ne smířit dodnes.  

Ke kajícným omluvám má pádné důvody i sám klerikální papaláš. Třeba už za hanebný "appeasement" řady svých předchůdců vůči nacistické verbeži. A samozřejmě i za "krysí stezku", kterou špičky globální katolické hierarchie pašovaly nacistické válečné zločince do zemí s obskurními latinskoamerickými i jinými režimy. Světící biskup promeškal příležitost zdvořile mlčet.