PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.03.2021 18:31:55 - PetrMih

Vakcína Sputnik V a Sinopharm v ČR a její podpora dále ve světě

Dobrý den. Sleduji, že i Slovensko kupuje vakcínu Sputnik V. Věřím, že ČR bude tuto vakcínu také kupovat a schvalovat v nejbližší době. Psal jste mi o velkých farmaceutických firmách a nemorálním byznysu.
Dalo by se nato raději podívat spíše než z pozice byznysu naopak z pozice humanity a nahlížet nato tak, že Rusko a Čína občanům ČR umí a chtějí pomoci a lidé jim zato budou vděční?
Přišlo by mi účelné k těmto typům technologií navíc odkoupit licenci na výrobu. Mohli bychom je pomoci vyrábět (ČR má odborníky s Nobelovými cenami za chemii/ biologii) a pomáhat dál ve světě šířít vakcínu, která funguje na 92% + procent a stačí jí skladovat v obyčejné ledničce, kterou mají například i lékarníci ve vesnicích v rovníkové Africe a nemusí jí držet v drahém očkovacím centru.
Podle mě by to pomohlo navázat nebo utužit vztahy celkově. Navíc by to udělalo i pracovní místa. Jak se na tuto problemnatiku díváte ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2021 9:24:33 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Čtete mi myšlenky. To by však česká politická scéna nesměla být prošpikována idioty, jejichž kariéra stojí a padá s tím, jak sprostě urážejí Rusko a Čínu - a jak hluboko lezou do jistého tělního otvoru opačným směrem na mapě. Až by se našel premiér, který by neváhal dát jasně najevo, že na tahle prodejné ubožáky zvysoka kašle, bude tvrdě prosazovat národní zájmy, jít za nimi i adekvátní spoluprací se zahraničím - a požádal by soudnou veřejnost o podporu proti kazisvětům - Moskva i Peking by tomu nepochybně uměly vyjít naproti. Pak by to, jak správně píšete, zachránilo spoustu životů u nás i v zahraničí a navíc významně přispělo i k naší ekonomické suverenitě, rozvoji a zajištění důstojných pracovních příležitostí pro lidi, kteří o zdroje obživy už přišli či brzy přijdou.