PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.12.2014 20:24:39 - MarieD.

Žádost

Zaujalo mě toto: byli jste a jste proti sankcím Ruska (vždyť mnoho lidí má díky Rusku práci). Prosím, pokračujte takto i nyní. Doležalová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.12.2014 13:21:19 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Díky za slova podpory, milá paní Marie. Proti ekonomické válce, které ti bazilišci říkají „sankce", budeme čím dál víc. Jak proto, že lidem bere práci - a hrozí jí ukrást mnohem víc - tak z řady ještě vážnějších důvodů. 

Už škody z těch „sankcí“ totiž nejsou jen „kolaterální“ (tedy nechtěným zlem v bůvíjakém „vyšším zájmu“). Jdou zcela vědomě po krku i Evropě. Cílem je zabránit jí stůj co stůj, aby se zapojila do velkého eurasijského bloku, jehož přírodní i lidské zdroje, kapitál a technologie by se zakrátko staly světovou ekonomickou jedničkou. Tím méně by si musela nechat líbit i móresy "ředitele zeměkoule", který dluží, kam se podívá - a už jenom na dluh, který jaktěživ nesplatí a ani to nemá v plánu, světu ubližuje i ozbrojenými masakry, "revolucemi" i prachsprostým "chaosem na export", vyděračským šmírováním v soukromí i spoustou jiných darebáctví.

Rusko té parazitní alotrii vypovědělo poslušnost. V sebeobraně hájí i mezinárodní právo. Válku s bubáky rusofobie nevede žádná slavjanofiská nostalgie, oprášená ze staročeských lejster. Je to fronta střetu o dnešní suverenitu a prosperitu – tu naši i celé Evropy.