PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2021 16:36:59 - PetrMih

Zbožštění EU a její Lékové agentury

Dobrý den. Podle mediální propagandy se zdá, že je EMA božsky bezchybná a náš SUKL je tlupa co umí jen orazítkovat papír. Já si všiml, že na odkazu, který publikujete je informace, že EMA udělala chyby u 300 registrací vakcín s tím, ze některé byly vyloženě škodlivé pro pacienty a následně odregistrovány. I té kritiky renomovaných lékařských kruhů na procesy v EMA a urgenci nutnych změn.
Dotaz je následující. Je možné počítat s interpelacemi, kde se připomene zákonná možnost nemít prozatímní schválení EMA, mít jen SUKL, a kdy se bude dotyčný poslanec konkrétně dotazovat, kde je schválení Sputnik V, Sinopharm, naco zemřela např. ona konkrétní paní ze Slovenska ve věku 38 let? A ne jen to spláchnout tím, že na základě teorie pravděpodobnosti je Astra Zeneca bezpečná aniž EU EMA cokoliv zjišťovala? Kolik poslanců KSČM je ochotno i třeba přestat tolerovat vládu, co se bojí být nezávislých na orgánu EU. Můžete v rámci restaru KSČM vůbec s někým ze současných poslanců KSČM počítat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2021 8:50:19 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Lehčí otázka by nebyla? SÚKL býval špičkovou institucí. Nakolik ho stačilo skutečně zmrzačit to, čemu je vystaven pod tlakem medicíny na kšeft, posoudit neumím. Viníci škod a ztrát, k nimž tváří v tvář invazi Covid-19 dojít nemuselo, jsou dva. Samoděržaví mafiánů, neváhajících dolovat parazitní rentu i za situace, kdy jde o lidské životy a zdraví - a proměna českého státu v místodržícího cizího kapitálu a moci. Sem vede i stopa ke všemu, co právem rozhořčuje zdaleka nejen Vás. 

Říkám to zoufale nerad, ale mlčet se už nedá. KSČM nemá svou vlastní politiku, skutečně nezávislou a alternativní, ani vůči zdravotním a ekonomickým aspektům dnešní pandemie. Nemá ji ani vůči ekonomické krizi nevídaných rozměrů, která byla na spadnutí už před rouškami, testy a karanténami. Máme před jednáním ústředního výboru, která má zvolit nové vedení strany. Podaří-li se prosadit opravdovou, a ne jenom kosmetickou změnu, bude to jinak v obou těchto směrech. V opačném případě hrozí důsledky, za něž nás proklejí i příští generace.