PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2020 19:38:50 - Vratislav Prokop

dr. Křeček

dobrý večer, jak hodnotíte tlak M. Chvilek proti panu doktorovi Křečkovi? Velice děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.02.2020 15:06:37 - PhDr. Josef Skála, CSc.
JUDr. Křeček byl i mým favoritem. Ze všech kandidátů se k zájmům, které má hájit ombudsman (a nejen k nim), staví dlouhodobě nejlépe. Křeč vztekliny, kterou jeho zvolení vyvolalo v teráriu dinosaurů, to dokládá velice názorně. Třeba se opravdu začíná rýsovat šance, že boj za lidská práva přestane být dryáčnickým klackem v nepovolaných prackách a v zájmu cizích predátorů, ale začne se konečně vést tam, kde jsou práva ohrožena reálně. 

Že to nevoní ani Miliónovému chlívku, překvapí jen málokoho. Ta hvězdná pěchota z politických dorostenců je roztomilou oběti vlastní propagandy, přesněji blábolů svých zahraničních principálů. Majdan tu kvůli doktoru Křečkovi ze země nevydupe, ani kdyby do ní nasypali tolik prachů, jako do jejich ukrajinských pobratimů. Čím častěji si ta hvězdná pěchota bude nárokovat práva a role, která jí nepřísluší ani náhodou, tím dřív skončí jako groteskní kůl v plotě. Včera bylo pozdě.