PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2019 19:15:51 - šejba

lithium

Pane doktore, zajimalo by mně, jak to v současné době vypadá s těžbou lithia, KSČM byla iniciátorem mimořádné schůze, krede se tato otázka rozebírala. Do současné doby nikdo o věci nemluví.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2019 10:34:25 - PhDr. Josef Skála, CSc.
To by samozřejmě moc zajímalo i mne. A vůbec ne jenom proto, že kroky vedoucí k mimořádnému zasedání končící PS PČR, které do plánu lithium v tichosti zakšeftovat hodilo vidle. spustil můj rozhlasový rozhovor s Tomio Okamurou. Řečnických cvičení, deklarujících velké vlastenectví, si pak dopřáli spousty i mudrci, držící předtím bobříka mlčení. Drží-li ho znovu, je to neblahé znamení. Jediné správné řešení by muselo garantovat, že české lithium bude nejen těžit, ale i zhodnocovat výlučně český průmysl ve veřejném vlastnictví. Ti, kdo z tématu dolovali politické body po skandálu s "memorandem o porozumění", je všelijak kostili a kastrovali už tehdy. Pak se však nad tématem zavřela voda. Tím víc se právem vkrádá podezření, že se nedočkáme ani žádného z polovičatých řešení.