PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.02.2021 15:09:51 - PetrMih

šířeni koronaviru

Dobrý den. Proč vedení KSČM nepodporuje nouzový stav v době, kdy je závažná epidemie a hejtmani do jednoho podle svých slov nejsou schopni zajistit bez něj zdravotní bezpečnost?
Proč je podmínkou ve vyjednávání např. lyžování někde v Krkonoších když je sníh po celé ČR? Není! to blamáž? Volič KSCM preferuje zdraví před rizikem, navíc zbytným konzumem. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2021 9:28:14 - PhDr. Josef Skála, CSc.
 Volič KSČM preferuje vlastní, nezávislou, zásadovou politiku. Takovou, která nekončí jako obchodní příručí jiných subjektů, jakkoli celkově představují "menší zlo". Jen takové nehrozí, že se nechá tlačit do volby mezi možnostmi, z nichž správná není ani jedna. My musíme být jak na hrotu boje o zdraví a životy, tak proti ekonomické devastaci miliónů spoluobčanů a ve finále i celé země. A to vyžaduje především umět rozlišit, co z obou hrozeb plyne objektivně - a kde nás tahají za nos všichni ti, pro koho je Covid-19 hvězdnou hodinou parazitního byznysu. A k tomu i slepé poslušnosti vůči "eurokracii", "strategickým spojencům" a jejich chamtivé Big Pharma. 

Především to je parketa systémové opozice. Až na ní vyrazí do ofenzívy, vnese to jasno do směrodatných otázek kolem agresívní nákazy. Teprve to pomůže čelit všemu, co boj s ní komplikuje a děsivě prodražuje. A zpřehlednit jak skutečné priority ochrany našich životů a zdraví, tak zajištění důstojné obživy pro lidi, kteří o ni přišli či brzy přijdou. Přes hlasování, zda nouzový stav ano či ne, k tomu cesta nevede. Natož přes starost o lyžařské lanovky a vleky za situace, kdy jsou v sázce stonásob důležitější zájmy.