PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.06.2021 10:02:36 - Pilner21

změna ve vedení KSČM před volbami

Dobrý den, je možné zajistit anketu pro oslovení veřejnosti k podpoře jednotlivých kandidátů přicházejících do úvahy na funkci předsedy Vaší strany, třeba na internetu? Např. " budete volit naší stranu - ano-ne, pokud by byl zvolen a)........xy)? Pokud se ve volbách spolehnete jen na členy strany, bude to dozajista debakl. Možná, že výsledek takové ankety by něco napověděl.
Pan Filip je dozajista slušný člověk, no ale to jsou i jiní. Jeho hodnocení příčin výsledků dosažených v komunálních volbách je absurdní. Nikdo nedělá blbce z pana Filipa, neměl by to zkoušet ani on. Přece i v komunální politice se volí především podle podpory té či oné strany snad krom menších obcí kde se lidé znají. Myslím si, že problémem je, že pod vedením pana Filipa a spol. se stala KSČM byrokratickým spolkem směřujícím k přežití. S úctou Pittner

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.06.2021 9:45:32 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Díky moc za zajímavý nápad! Míří velice správným směrem. Odpověď na otázku, kdo stranu má vést, je skutečně potřeba zakládat i na tom, jak ho vidí širší levicová a vlastenecká veřejnost, a ne jenom interní stranická grémia. To by však mohlo značně zkomplikovat zákulisní hrátky kmotrů v pozadí. Váš námět se proto jen sotva okotí z iniciativy těch, kdo ve straně drží opratě. Třeba se ho však chopí zrovna Parlamentní listy a/nebo některá další alternativní média. Do personálních úvah a rozhodnutí by to určitě vneslo osvěžující vánek.