PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2019 6:28:00

Jak to bylo s přípravou pohřbu Karla Gotta

Jak to bylo s přípravou pohřbu Karla Gotta

Komentář na facebookovém profilu k přípravám pohřbu Karla Gotta

Řada lidí se mě ptá, jak to bylo s přípravou pohřbu Karla Gotta. Události se tedy odehrály takto:

Ve středu odpoledne jsem se na ministerstvu sešel s právním zástupcem rodiny pana Gotta, abychom si vysvětlili, co je možné ze strany státu nabídnout pro co nejdůstojnější rozloučení se zesnulým. V rozhovoru jsem ujistil, že všechna rozhodnutí musí učinit především nejbližší rodina Karla Gotta a vyjádřil jsem přesvědčení, že politika a politické projevy do této události naprosto nepatří. Odnesl jsem si dojem, že jednání se budou postupně blížit variantě pohřbu se státními poctami, kde rozhodující dohoda musí být učiněna především mezi rodinou a církevními představiteli.

To, co se mi rýsovalo jako pravděpodobná varianta, jsem pak prezentoval na mimořádném jednání vlády. Doporučil jsem uspořádání pohřbu se státními poctami. S tímto návrhem jsem nakonec neuspěl, ale nepokládal jsem za vkusné vést v této věci nějaký politický spor. Jsem rád, že se nakonec přece jen prosadila varianta, která mi připadala přiměřenější.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama