PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2019 21:34:00

Když jsem nastoupil do úřadu, byl rozpočet hotový

Když jsem nastoupil do úřadu, byl rozpočet hotový

Ministr kultury Lubomír Zaorálek vyjednal s ministryní financí Alenou Schillerovou dalších 250 milionů Kč pro oblast živého umění v roce 2020.

 „Když jsem nastoupil do úřadu, byl rozpočet hotový. Cením si, že přestože rozpočet byl už tzv. v obálce, tak že paní ministryně byla ochotna si sednout a začít jednat o prostředcích právě pro živé umění. Dokázali jsme se shodnout na tom, že je to oblast, která je potřebná. 150 milionů je určeno pro oblastní divadla, soubory, orchestry, které jsou roztroušené po celé republice. A pak je druhá oblast, kam půjde 100 milionů, a to je oblast festivalů. Tam spadají festivaly typu Smetanova Litomyšl nebo Pražské jaro, také například festival dokumentárních filmů Jihlava nebo Festival spisovatelů Praha. Týká se také překladů knih do zahraničí, veletrhů, které jsou obrovskou propagací naší země, jako je veletrh v Lipsku, ve Frankfurtu…. Je to obrovská šance, jak propagovat českou kulturu a bez těchto peněz by to nebylo možné,“ řekl ministr kultury Lubomír Zaorálek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama