PhDr. Olga Zubová

Optimismus žena v politice potřebuje jako rytíř brnění
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2010 21:56:35

Otevřený dopis Liškovi

Otevřený dopis Liškovi

Reakce na dnes zveřejněný dopis předsedy SZ

 

Pane předsedo Liško! 

 

Dnes byl zveřejněn Váš otevřený dopis předsedovi VV panu Radku Johnovi. Rozumím tomu, že vzhledem k obrazu SZ, vývoji jejích preferencí a vnitřní situaci v ní jste nucen se dopouštět zoufalých činů podobného typu. Rozumím tomu, že nejen voliči, ale dokonce ani členové SZ, kteří nemohou akceptovat Váš styl majitele pravdy a správce svatosti, Vám svůj hlas nedají a proto se snažíte zaujmout kohokoliv, abyste zabránil propadu SZ mimo Sněmovnu. Rozumím tomu, že jste zaměnil formu za obsah a nyní se oprávněně obáváte, že Vám voliči vystaví účet.

 

Jistě jste zaznamenal, že DSZ se zásadně nevyjadřovala ani k útokům Martina Bursíka ani k Vašim účelovým výpadům vedeným z pozic sveřepé nenávisti a využívajících překrucování faktů. Nepovažovali jsme za šťastné vést s Vámi, kteří se považujete za jezuity moderní politiky, jakoukoliv diskusi.

 

V současné vypjaté předvolební situaci však nechci a nemohu přejít Vaše opětovné lhaní o DSZ. DSZ se distancovala od Vámi reprezentovaného křídla, které se vydává za SZ.  Vy jste rezignovali na základní diskurs zeleného hnutí, principy sociální soudržnosti ve společnosti, podporovali jste radar a pro ochranu přírodního prostředí jste neudělali nic jiného, než že jste v lidech a voličích vyvolali, možná  oprávněné, otázky, zda-li je environmentální politika business, vydírání nebo reálné téma. Výsledkem Vašeho působení je pouze diskreditace čehokoliv „zeleného“ tak, jak jsme toho svědky v dnešní praktické politice. Proto vezměte prosím jednou provždy na vědomí:

 

DSZ nebyla založena panem Soukupem. Založila ji skupina bývalých členů SZ, kteří se chtěli distancovat od Vašeho mocensko-aparátčického křídla. Pan Soukup neinicioval založení DSZ  a nikdy nefinancoval její činnost. Financoval pouze část volební kampaně DSZ do Europarlamentu. DSZ se nepodílela na „organizaci“ pádu Topolánkovy vlády. Pokud byl pád této vlády organizován, tak pouze jí samou. Instalace Olgy Zubové na kandidátku ČSSD byla přirozenou projekcí programových priorit DSZ a nevidím důvodu, aby jste tento krok dehonestoval tak primitivním způsobem, jak jste to udělal v „otevřeném dopise“.

 

Vezměte prosím tato fakta na vědomí, pokuste se na sklonku své parlamentní kariéry zachovat alespoň zbytky důstojnosti a vyhněte se zneužívání DSZ pro své nejasné a nečitelné politické cíle. 

 

Olga Zubová

předsedkyně DSZ

 

 

 

 

 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama