PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2018 13:03:00

Snaha premiéra bez důvěry o odvolání ředitele GIBS je skandální

Snaha premiéra bez důvěry o odvolání ředitele GIBS je skandální

Snaha předsedy vlády bez důvěry Andreje Babiše o změnu ve funkci ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů je skandální a jeho dnešní chování na jednání výboru pro bezpečnost Poslanecké sněmovny to jen potvrdilo.

 „Opakovaně jsme upozorňovali na to, že vláda v demisi se má zdržet jakýchkoliv personálních změn, pokud to není nezbytně nutné. Není možné, aby premiér vůči šéfům bezpečnostních složek postupoval způsobem, který zjevně odporuje zákonu. Konkrétní případ plukovníka JUDr. Michala Murína navíc vzbuzuje řadu otazníků hlavně proto, že premiér bez důvěry je sám trestně stíhán a případná výměna ředitele GIBS by mohla mít vliv na jeho vyšetřování,“ řekl místopředseda sněmovního výboru pro bezpečnost Pavel Žáček.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama