PhDr. Vladimír Pelc

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2020 9:52:27

Věhlasný P. P. − specialista na všechno, politický demagog vždy a všude

Věhlasný P. P. − specialista na všechno, politický demagog vždy a všude

Pan Petr Pavel, generál v. v., národu sdělil své další moudro: pandemie koronaviru se může stát velmi závažným bezpečnostním rizikem.

A víte proč? Protože my, nekvalifikovaní a na bezpečnost státu ohled neberoucí občané používáme roušky, respirátory i další zdravotnický materiál z Číny.

Podle P. P. − nedávno jsem někde četl, že je to pijavice, která se přisaje na každý režim, z něhož mu kynou výhody − je nošení roušek z Číny bezpečnostní riziko (viz, 19. 3. 2020). Generál Petr Pavel společně s Jiřím Šedivým, také bývalým náčelníkem generálního štábu, se domnívají, že nelze zůstat dlouhodobě závislý na dovozu z Číny. Tím se prý jen bezpečnostní riziko prohlubuje, protože Čína věnuje velkou pozornost měkkým nástrojům a toto jí nabízí úžasnou příležitost ukázat se jako země přívětivá vůči světu. Samozřejmě za to bude vyžadovat i jistou vstřícnost a shovívavost při posuzování vlastní politiky.

Bezpečnostní expert a zbrojní analytik Jaroslav Štefec se k takovým názorům vyjádřil přesně (viz, 19. 3. 2020): P. Pavel, i jeho předchůdci na generálním štábu, toleroval a možná i podporoval nahrazování českých firem v obranném průmyslu nekvalitními dodávkami z Číny a jiných levných trhů. … bez mrknutí oka tolerovali vytlačování českých výrobních firem obranného průmyslu z okruhu dodavatelů AČR a jejich nahrazování šíbry, kšeftaři a překupníky, tolerovali dovoz shitových hadrů a výrobků z nich z Číny, průstřelných balistických ochran ze spojeneckého Turecka, látek z bratrského Pákistánu… nezajímali se o to, že překupníci klidně nechávají šít české uniformy z čínských látek v Severní Koreji a armádě je prodávají za stejnou cenu, jako by byly vyráběny v ČR z kvalitních u nás vyrobených látek. Jen když mohli kšeftaři vykázat slevy, inkasovat zálohy a platit lobbyistům a partě zkorumpovaných úředníků MO a důstojníků na GŠ jejich prebendy. Lidi, kteří na tyto praktiky upozorňovali, byli vytěsněni, vyšetřování skončilo, zapomeňte.

Různí darebáci se snaží politicky zneužít vážné situace s koronaepidemií, kritizují vládu za cokoli a jakkoli, a to zpravidla proto, že sami mají máslo na hlavě, že sami fatálně zanedbali či dokonce zkazili to, co měli na starosti. Vždyť například jak je možné, že ředitelé nemocnic obviňují vládu z toho, že nezabezpečila hygienické prostředky včetně roušek, když přece jen a jen ředitelé nemocnic zodpovídají za to, že takové prostředky mají mít kdykoli v zásobě minimálně na tři čtyři měsíce?

Podle osob s nedostatečnou inteligencí a s primitivním politickým rozhledem mají v Číně vyrobené roušky stigma bezpečnostního rizika; materiálově a technologicky stejně vyrobené roušky kupř. ze Spolkové republiky Německo nebo ze Spojených států severoamerických by byly bezpečnostně čisté jako křišťál (problém je v tom, že ze SRN či USA nic nedostaneme).



[1] Viz https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Generale-Pavle-drzte-pusu-Stefec-pripomnel-bijci-Cinanu-jak-sam-v-cele-armady-prispel-k-soucasnemu-prusvihu-617569

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama