PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2018 11:12:44

Podporujeme kardinála Duku

Podporujeme kardinála Duku

Prohlášení Platformy evropské civilizace

 Prohlášení

Platforma evropské civilizace nemůže mlčet k tomu, jak skupina liberálně levicových křesťanů usiluje o nahrazení kardinála Dominika Duky „progresivně smýšlejícím“ biskupem. Zdaleka nejde jen o mimořádně trapný happening na Popeleční středu, při kterém byla přečtena široce medializovaná výzva papeži Františkovi. Kardinál Duka je již delší dobu trnem v očích i podstatně vlivnějším osobám, než je ona společensky marginální partička z Hradčanského náměstí. 

Není v naší kompetenci zaujímat stanoviska k náboženským či teologickým sporům. Útok na českého primase je však primárně politický a proto k němu nemůžeme mlčet. Kardinálu Dukovi jeho názorová opozice vyčítá, že má blízko k názorům, jež zastává i naše Platforma. Vadí ji, že není stoupencem politiky řízené masové migrace a bezpodmínečného přijímání migrantů, že má kritický postoj k islámu a že nepodporuje pokrokové ideologie, rozvracející klasickou rodinu, naše tradice a hodnoty. Vyčítá mu, že svým nekonfliktním vztahem s prezidentem Zemanem (a předtím Václavem Klausem) vytváří v naší zemi pomyslnou „alianci trůnu s oltářem“. Falešnost tohoto tvrzení je zjevná už z toho, že když si vycházeli vstříc názorově spříznění kardinál Vlk s prezidentem Havlem, liberálně levicové kruhy tuto spolupráci obou mocí vítaly.

Zneužívání náboženství pro politické cíle proto nelze vyčítat kardinálu Dukovi, ale jeho opozici. My naopak považujeme za přirozené a správné, pokud nejvyšší představitel katolické církve v naší zemi hájí hodnoty, s kterými stojí i padá samotná lidská důstojnost, spravedlivý společenský řád i politická svoboda.

Kardinál Dominik Duka si proto v tomto sporu zaslouží podporu jak každého opravdového vlastence, tak i stoupence evropských civilizačních hodnot.

V Praze 17. 2. 2018

Mgr. Michal Semín – autor prohlášení            PhDr. Petr Hampl PhD.

PhDr. Zdeněk Soukup                                          David Nepimach

PhDr. Vladimíra Vítová, PhD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama